#LittleChristmas2017 - DIY - perlový řetěz s rolničkami a perlový ozdůbky

sobota 9. prosince 2017


Ahojte,
mne už si vánoční nálada nadobro získala a tak jsem se vrhla do vyrábění ozdůbek na stromeček. Miluju zdobení stromečku a miluji, když si na některé ozdoby mohu vyrobit sama. Minulý rok jsem dělala mašličky, tentokrát jsem se vrhla do řetězu a do takových, říkám jim "slzičky", i když vůbec smutné nejsou. Tak se pojďme rovnou na dnešní DIY.
Nezapomeňte se zúčastnit mé vánoční giveaway zde.


A co budeme potřebovat?
Perličky dvou velikostí, tyto jsem sehnala na Aliexpressu, ale určitě se dají sehnat i někde tady v Česku, Na objednávání z Ali je už pozdě.
Rolničky. Tyto jsou tedy také z Aliexpressu, ale stejně jako u těch perliček věřím, že se budou dát sehnat i tady. Akorát to asi nebude tak za pár korun.
Slabý drátek. Já si vybrala tento růžový, protože každým rokem máme stromeček v růžovo-stříbrné barevné kombinaci.
Nůžky
Háčky na vánoční ozdoby

Řetěz s rolničkami


Ustřihneme si delší kus drátku. rozvrhneme si, jaké chce mít pořadí velkých a malých perliček a rolniček. Já zvolila vždy 2 malé, jedna velká, 2 malé, rolnička, 2 malé, jedna velká a takto pořád dokola. Rolničky a perličky dáváme od sebe ve vzdálenosti, která se nám líbí a snažíme se o to, aby vzdálenost byla pořád co nejpodobnější. Perličky na řetěz umisťujeme tak, že vždy danou perličku provlečeme a pak ji provlíkneme drátkem ještě jednou ze stejného směru a utáhneme. Na fotce jsou některé takto uvázané perličky patrné, takže věřím, že jste pochopili, co jsem chtěla říci. S rolničkami je fígl úplně stejný, akorát je vážu za jejich háček, což už ale na fotce není tak nápadné. Nevěděla jsem, jak řetěz pořádně vyfotit, aby byl vidět. Je totiž docela minimalistický, takže jsem nakonec smotala tři řetězy na sebe a výsledek vidíte na fotce. Řetězy sice nebudou na stromečku moc nápadné, ale budou dotvářet takový ten detail a věřím, že s nimi bude stromeček zas o trochu lepší. A až je sundám ze stromečku, ozdobím si s nimi svou nástěnku. Už se na to těším!

Perličkové slzičky


Tyto slzičky jsem dělala tak, že jsem si vždycky ustřihla tak 10 cm drátku, jeden jeho konec ohnula tak, jak je vidět na fotce. Ano, možná by to šlo vyřešit i lépe, ale na stromečku nebudou konce vůbec vidět. Na drátky jsem pak navlékala perličky, vždy jsem začala těmi většími v libovolném počtu a na ty navlékla ty menší, také pokaždé v jiném počtu. Nenašla jsem doma háčky a tak jsem slzičky zatím namotala jen na špejli a asi až při zdobení budu řešit, jestli bude lépe vypadat ozdůbky jen namotaná na větvi a nebo s háčkem na vánoční ozdoby. Tyto ozdoby na stromečku úplně vidím a budou tam nádhernééé.

Tak a to by bylo opět moje vánoční natěšené okénko. Vyrábíte si také sami ozdoby na váš stromeček?

PS: Na facebooku mi chybí pořádná skupina na sdílení giveaway, takže jsem jednu založila a doufám, že se pořádně rozroste. Pokud ji chcete podpořit a dovědět se o různých giveaway, skupina je zde :)

PPS: Jestli se vám u mne líbí, nezapomeňte mne sledovat v pravém menu pod "pravidelní čtenáři", ať vám nic neunikne. 

Mějte se krásně,
Vaše



8 komentářů:

  1. Vypadá to pěkně. Ten řetěz si umím víc představit na věnci než na velkém stromečku. Každopádně nápad je to moc hezký :)

    OdpovědětVymazat
  2. Seš šikovná :) já letos ozdoby nakoupia, jediné, co jsem vyráběla, byl adventní věnec :)

    OdpovědětVymazat
  3. Poslední dobou koukám na ty všechny DIY a říkám si, proč jsem sakra akové nemehlo. :D
    karelzzilla.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  4. My máme ozdoby už několik let stejné, ale až budeme tak za 2 roky s přítelem bydlet sami, tak určitě nakoupíme nějaké podle sebe :) korálky jsou super, takové řetízky mám ráda :)

    LENN

    OdpovědětVymazat
  5. Super nápady, jsi šikovná :)
    Petra z blogu www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3