Norský úprk od reality

čtvrtek 10. března 2022

Ahoj, když jsme někdy před 3 týdny kupovali letenky, ani nás nenapadlo, že budeme cestovat během války. Neviděli jsme ale důvod, proč cestu rušit a tak jsme výlet pojali jako odpočinek od reality, která nás všechny teď ničí. No a cílová destinace bylo mé milované Oslo a tam vůbec není těžké odpočívat. 

Letěli jsme z Krakowa, protože jsme sehnali zpáteční letenky cca za 300 korun. Cesta do Krakowa byla dlouhá, ale zvládli jsme to v pohodě. Těšila jsem se na let, už dlouho jsem neletěla a já to prostě miluju. Cestou tam jsem chytla místa mezi dvěma silnějšími pány, tak to nebylo úplně ideální, ale cestu jsem zvládla. 

První den jsme se jen prošli po opeře a šli na ubytování, protože jsme v Oslu přistáli ve tři a hooodně brzo jsme vstávali. Co mi udělalo radost bylo to, že po celém Oslu byly ukrajinské vlajky na podporu Ukrajiny. I Norové mají jasno!

Druhý den jsme věnovali procházce po Oslu. Provedla jsem svou výpravu po těch nejznámějších místech, které prostě nesmíte minout, když jste v Oslu. Po této dlouhé túře jsme ještě šli s přítelem běhat. Chtěli jsme běžet do lesa, ale všude byl led. Bála jsem se, že sníh v Oslu vůbec nebude, ale nakonec se toto ukázalo být mylné. Sníh jsme viděli a i ledovou plochu.

Co se nám druhý den hodně nepovedlo, bylo to, že jsme promeškali polární záři nad Oslem. Je to tam něco, co se objevuje zřídka kdy a až další den jsem z Instagramu zjistila, jak jsme to zkazili. Mrzí mě to, ale alespoň je to další důvod, proč letět do Norska znovu a ještě víc na sever, no ne?







Ani v Norsku nesměly chybět mé milované palačinky. Koupili jsme si k nim celý kyblík jahodové marmelády, která byla vyráběná přímo pro Remu 1000 a nestačila jsem se divit, jaké složení má! I v této nejlevnější marmeládě byly pouze jahody, cukr a voda. Já chci takovýhle složení marmelád i tady!

Druhý den jsme se vydali na skokanský můstek Holmenkollen. Už cestou metrem mi bylo divné, proč metro jede pouze tam, když má konečnou ještě o pár zastávek dál. Po příjezdu na Holmenkollen se to vysvětlilo. Zrovna tento víkend se konal Ski festival, tudíž se na můstku skákalo a na přilehlém běžkařském okruhu se závodilo. Nedostali jsme se tedy na můstek. Já s tím byla v pohodě, už jsem na něj lezla dvakrát, ale zbytek výpravy byl dost zklamaný. Já si spíš užívala, že jsem se mohla podívat na běžkařské závody, na těch jsem nikdy nebyla a na skoky na lyžích. Ty jsem naživo taky nikdy neviděla. A přišlo mi to děsivější než v televizi, jak dlouho letí!

Po tomto výletu jsme šli opět běhat a já jsem si konečně splnila běhání kolem opery až na Aker Brygge!





Pondělí jsme věnovali už jen balení se a rychlé procházce do Ekerberg parku. Pak už jsme se přesunuli na letiště. Let zpět byl lepší, seděla jsem vedle přítele a sledovali jsme západ Slunce z letadla. Jen ta cesta z Krakowa zpět domů byla dlouhá. Do postele jsem ulehala ve dvě ráno. Ale šťastná a odpočinutá.

Jak se snažíte vy se teď nezbláznit?

Těším se u dalšího článku,

Lenka

Sledujte můj Instagram - zde
Sledujte blog na Facebooku - zde
Sledujte můj YouTube kanál - zde

9 komentářů:

  1. Tako takový úprk od reality ti můžu jen závidět :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. To jsou tak nádherné fotky, úplně jiný svět. Moc ráda bych se do Norska někdy podívala. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Dokonalé fotky, miluju severské detektivky a tu jejich atmošku, ty fotky to úplně vystihují. Je super, že jste si výlet užili:)

    OdpovědětVymazat
  4. Popravdě já mám teď v březnu tolik práce, spoustu věcí k diplomce a autoškolu, že mám naštěstí během dne hlavu plnou a nestíhám moc myslet na to všechno, co se děje. Ale ze začátku mě to teda stresovalo fakt hodně. Teď už mi přijde, že je to trochu lepší, ačkoliv situace je naopak spíš pořád horší. :/
    Oslo vypadá krásně. Mě to na sever nikdy moc netáhlo, asi proto že nejsem moc velkým milovníkem zimy a radši jedu spíš někam do tepla. Ale věřím, že musí být zajímavé vidět ten jejich diametrálně odlišný životní standart. :) Možná právě kvůli tomu by mě to i lákalo alespoň jednou nakouknout. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Tam to vypadá krásně!:) Asi připíšu na seznam míst, co navštívit :D Já taky utíkám, za 14 dní do mého milovaného Londýna a města, kde jsem bydlela ve Walesu:)

    OdpovědětVymazat
  6. Nádherné fotky! Taky bych tam hned letěla... a dala si ty palačinky, teď jsem na ně úplně dostala chuť :D

    OdpovědětVymazat
  7. Obrigado por esta postagem maravilhosa, quero aproveitar esta oportunidade para compartilhar sobre minha vida e como lutei contra a doença de HIV/Aids diante do Senhor Jesus em minha vida como uma luz de vela na escuridão. Você me mostrou o significado da fé com suas palavras. Eu sei que mesmo quando chorei o dia todo pensando em como me recuperar, você não estava dormindo, você era querido para mim. Entrei em contato com o centro de ervas Dr. Itua, que morava na África Ocidental. Um amigo meu aqui em Hamburgo também é da África. Ela me contou sobre ervas africanas, mas eu estava nervoso. Tenho muito medo quando se trata da África porque ouvi muitas coisas terríveis sobre eles por causa do meu cristianismo. deus pela direção, dê um passo ousado e entre em contato com ele no e-mail e depois vá para o WhatsApp, ele me perguntou se eu posso ir para tratamento ou quero uma entrega, eu disse a ele que queria conhecê-lo compro passagem em 2 caminhos para a África Para conhecer o Dr. Itua, fui lá e fiquei sem palavras com as pessoas que vi por lá. Patente, gente doente. Itua é um deus enviado ao mundo, contei ao meu pastor sobre o que estou fazendo, pastor Bill Scheer. Temos uma verdadeira batalha lindamente com o Espírito e a Carne. Adoração naquela mesma noite. Ele orou por mim e me pediu para liderar. Passei 2 semanas e 2 dias na África no Dr Itua Herbal Home. Após o tratamento, ele me pediu para encontrar sua enfermeira para fazer o teste de HIV quando eu o fizesse. Deu negativo, então pedi ao meu amigo que me levasse a outro hospital próximo quando cheguei. Fiquei branca demais com o resultado, mas feliz por dentro. Fomos com o Dr. Itua, agradeço-lhe mas explico que não tenho o suficiente para lhe mostrar o meu apreço, que ele compreende a minha situação, mas prometo que vai testemunhar sobre o seu bom trabalho. Graças a Deus pela minha querida amiga Emma, sei que poderia estar lendo isso agora, quero te agradecer. E muito obrigado ao Dr. Itua Herbal Center. Ele me deu seu calendário que coloquei na parede da minha casa. Dr. Itua também pode curar as seguintes doenças, HIV, Herpes, Doenças Neuromusculares, Hepatite B, Fígado Inflamatório, Diabetes, Doença Inflamatória Intestinal, Fibromialgia, recuperar seu ex. Você pode contatá-lo por e-mail ou drituaherbalcenter@gmail.com, ..www.drituaherbalcenter.com .. Ele é um bom médico, fale com ele gentilmente. Tenho certeza que ele também vai te ouvir.

    OdpovědětVymazat
  8. This type of behavioural data is more correct than retrospective self-report, though it's restricted in that it doesn't essentially mirror all of an individual's casual gambling or gambling with other suppliers. A number of surveys assessed gambling engagement for each type of gambling available domestically utilizing structured questions. Reports assessing current gambling have previously been found to have good reliability . A number of the cross-sectional research used parallel inquiries to obtain an 솔 카지노 outline of the person's typical gambling within the time prior (e.g., 6, 12 months) to the pandemic. Three longitudinal research had self-reports from earlier time periods utilizing the same evaluation questions and, as such, assessed adjustments over time.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentáře <3